Ender 3 s1 inceleme

 

Ender 3 s1 inceleme

Ender 3 s1 , ender-3 s1 , creality ender 3 s1 , ender-3 s1 3d yazıcı

Blog Yazılarımız için Bizi Takip Edin
Makalemizi Paylaşabilirsiniz
    • Ender 3 s1 inceleme

      05.03.2022

      Ender-3 S1 3D Yazıcı, "Sprite" direkt ekstrüder ile yüksek kaliteli baskı, CR dokunmatik otomatik tesviye ve çift z ekseni senkronizasyonu. Yazıcı için 12 aylık satış sonrası servis ve aşınan parçalar için 3 aylık servis sağlıyoruz.

  • CREALİTY ENDER 3 S1


     


    Creality Ender 3 serisinin yeni başlayanlar ve orta seviye kullanıcılar için mükemmel bir seçim olduğu inkâr edilemez. Fakat geçen zaman ile Ender 3, kullanıcıların isteklerini sağlayamaz oldu. Geçen yıl bir sürpriz ile Ender 3 V2 piyasaya sürüldü. Kullanıcılar kendi ihtiyaçları doğrultusunda yazıcılarına birkaç güncelleme yaptı. Fakat yine de yeterli olmadı. Yeni aramıza katılan Ender 3 S1 ile tüm bu sorunların ortadan kalkacağını tahmin etmek çok zor değil. Peki Ender 3 S1’in neden tüm sorunları ortadan kaldıracağını tahmin ediyoruz? Hadi hep beraber bakalım.

     
    Creality Ender 3 S1 Nakliye ve Paketleme


    Creality Ender 3 S1, köpük korumalı bir karton kutu içerisinde ve %90 önceden monte edilmiş halde gelir. Dolayısıyla montajı oldukça basit ve 15-20 dakikadan fazla sürmemektedir. Ayrıca kutu içerisinde Ender 3 S1 montajı için gerekli vida paketlerinin içerisinde her tip için ekstra bir vida bulunmaktadır. Montajda vidaların herhangi birinin zarar görmesi veya kaybolması ihtimaline karşı alınmış güzel bir önlemdir.

     

    Creality Ender 3 S1 Tasarım

    Ender 3 S1, geçmiş Ender 3 nesillerinden ve diğer yazıcılardan çok daha pürüzsüz ve derli toplu bir tasarıma sahiptir. Creality, Ender 3 S1’ i tasarlarken zamana, dolayısıyla daha fazla düşünceye yatırım yaptığı açıkça görülmektedir. Makara tutucu ve filament sensörünün yazıcı konumuna göre her iki taraf içinde ayarlanıp kullanılmak üzere tasarlanması küçük ayrıntılara da özen gösterildiğini gösteriyor. Ender 3 S1’in tasarımı ilk bakışta Ender 3 V2’yi andırsa da kapalı kasa olması gibi ve ekstra özellikleri sayesinde birbirlerinden ayrılıyorlar. Ender 3 S1’ de aletleri veya araç gereçleri koyabileceğiniz alet çekmecesini ön tasarımı bozmamak için biraz gizlemişler.

     

     


    Creality Ender 3 S1 Özellikleri


    Modelleme Teknolojisi

    FDM

    Yapı Boyutu

    220*220*270 mm

    Yazıcı Boyutu

    287*453*622 mm

    Desteklenen Filament

    PLA/TPU/PETG/ABS

    Baskı Hızı

    150 mm/sn (maks)

    Baskı Hassasiyeti

    ±0.1mm

    Filament Çapı

    1.75 mm

    Paket Brüt Ağırlığı

    11,2 kg

    Net Ağırlık

    9,1 kg

    Ekstrüder Tipi

    Sprite Doğrudan Ekstrüder

    Auto Bed Levelling

    CR Touch

    Ekran

    4,3 inç LCD Renkli Ekran

    Anma Gerilimi

    115/230 V

    Anma Gücü

    350 W

    Baskı Katmanı Kalınlığı

    0.05-0.35 mm

    Nozzle Çapı

    0.4 mm

    Maksimum Nozzle Sıcaklığı

    260°C

    Maksimum Yatak Sıcaklığı

    100°C

    Ekstrüder Dişli Oranı

    1:3:5

    Anakart

    32 bit Sessiz Anakart

    Yazdırma Yöntemi

    Type-C USB / SD Card

    Desteklenen Dosya Biçimi

    STL/OBJ/AMF


     

     



    · “Sprite” Çift Dişli Doğrudan Tahrikli Ekstrüder


    Ender 3 S1’in ana cazibesi yeni Creality “Sprite” Ekstrüderdir. Bu ekstrüder, Creality’nin iyi inşa edilmiş ilk direct drive ekstrüderidir. Ender 3 S1’in “sprite” doğrudan tahrikli ekstrüderi, diğer modellerin çoğuna kıyasla daha hafif, daha hassas konumlandırma yapılabilir ve daha az titreşim ve sarsıntılı hareketler sağlar. Dolayısıyla PLA, ABS, PETG, TPU ve daha çok çeşitli filamentleri kolaylıkla basabilir.

    Ender 3 S1’in, takma adı “sprite” olan ekstrüderin ana avantajlarından birisi yaklaşık 260 gram ağırlığında olup, oldukça kompakt bir yapıya sahip olmasıdır. Ayrıca 1:3:5 dişli oranında birbirine geçen iki dişli yardımıyla yaklaşık 80 Newton itme kuvvetine sahiptir. Bu sayede TPU gibi esnek filamentleri bile kaymadan düzgün bir şekilde nozzle’a iletir.

     

     


    · CR Touch Sensör

    Creality Ender 3 S1, kutudan ekstrüder üzerine monte bir Creality CR Touch sensörüyle birlikte gelir. CR Touch, BL-Touch temel alınarak Creality’nin kendi geliştirdiği 16 noktada ölçüm yapan bir aksesuardır. Dolayısıyla ekstrüderi her köşeye manuel olarak hareket ettirerek kâğıt yöntemini kullanmak yerine, Ender 3 S1 CR Touch otomatik olarak yatak seviyesini ölçecek ve sizin için G kodu kalibre edecektir.

     

     



    · PC Yay Çeliği Baskı Yüzeyi

     

     


    Ender 3 S1’de dikkat çeken ve 3D baskı hayatınızı çok daha kolaylaştıracak diğer bir özellik, yay çeliği manyetik baskı yüzeyidir. Ender 3’ün geçmiş nesillerinden olan Ender 3 PRO’daki eski manyetik plakaya göre daha yüksek sıcaklıklara dayanıklı ve daha esnektir. Ayrıca PLA, PETG, ABS, ASA, TPU ve daha çok çeşitli filametlerle harika uyum sağlar. Ender 3 S1’in yay çeliği baskı yüzeyi sayesinde baskı için herhangi bir bant, yapıştırıcı veya spatulaya ihtiyacınız kalmayacak. Baskıları çıkartmak için sadece baskı yüzeyini çıkartıp hafifçe esnetmeniz yeterlidir.

     

     

    · Çift Z Ekseni

     


    Creality Ender 3 S1’de “sprite” doğrudan tahrikli ekstrüder hotend’in yanına yerleştirildiği için Ender 3’ün geçmiş nesillerin daha ağır bir arabaya sahip olduğu anlamına gelir. Dolayısıyla çift z ekseni, stabiliteyi kaybetmeden daha hızlı yazdırmak ve titreşimi büyük ölçüde azaltmak konusunda bizlere yardımcı oluyor. Ayrıca çift z kılavuz vidaları kapalı bir triger kayışı ile senkronize tutulur. Bu sayede de hareket daha düzgün ve tutarlı olur.

     

    · XY Kayış Gergileri

     





    Creality Ender 3 S1’in X ve Y kayışları, eskiden kayışı yerinde tutan vidaları gevşetip kayışa biraz baskı uygulayarak vidayı sıkmamız gerekiyordu. Fakat Ender 3 S1’de bulunan XY kayış gergileri sayesinde optimum kayış gerginliği ile en iyi kaliteyi alabilirsiniz.

     



    · Anakart



    Kartta yalnızca dört TMC2209 step sürücüsü vardır, bu da Z ekseni motorlarına tek bir step sürücü tarafından güç verildiği anlamına gelir. Step sürücülerin bir triger kayışı ile senkronize olduğu düşünüldüğünde sorun değil.

     


    Ender 3 S1 için bir başka ilginç ekleme, kıvrımlı yüksüklere sahip uygun kabloların kullanılmasıdır. En sonunda!
    Creality genellikle telleri lehimle kaplar, ancak S1 için yüksükler eklediler, bu da güvenlik açısından büyük bir gelişme.

     

     


    · 4.3 İnç Renkli Ekran

    Creality, Ender 3 S1’de ekran konusunda çok büyük değişikliğe gitmemiş. Ara yüzde hareket etmek için tıklama tekerleğine sahip 4,3 inç boyutunda LCD renkli bir erkan kullanılmış. Kullanımı çok kolay, ekran çözünürlüğü ve duyarlılığı güzel fakat dokunmatik ekran olmaması negatif yanı olabilir.

    · Filament Sensörü

     




    Ender 3 S1’e eklenen filament sensörü sayesinde, elektrik kesintileri, filament bitmesi veya kırılma anında baskı verilerini doğru bir şekilde kaydedilir. Dolayısıyla kazalardan kaynaklanan filament, elektrik ve zaman israfını önlemede yardımcı olur.


    BASKI ÜRÜNLERİ

     

    ilk olarak tekne bastım ilk baskıların ayarları hazır olmamasına rağmen gerçekden güzel yüzey elde ettim.

     

     

    daha sonradan biraz daha dilimleme ayarlarını düzelterek bayan figürü baskı aldım , sonuç çok hoşuma gitti.

     

     

    ve baskısına güvenerek bir hareketli kertenkele baskı aldım .

     ender 3 s1

    ve sonuç.

    1-Fan çok seslli sesini bir türlü kesememişler.

    2-Tabla seviyeleme yaparken ısıları kapatıyor , buda ölçmede problem yaratıyor bu büyük bir sorun değil. lakin tabla ayarının z ofsetini yaparken ısıtırsanız nozzle hiç bir problem oluşmuyor.

    Blog Yazılarımız için Bizi Takip Edin

    Makalemizi Paylaşabilirsiniz

    8102
    Tekil Ziyaretçi Tarafından Ziyaret Edilmiştir.

    Etiketler

    Ender 3 s1

    ender-3 s1

    creality ender 3 s1

    ender-3 s1 3d yazıcı



    KATEGORİLER

    SON YAZILAR

    EN POPÜLER

    İlk Yorumu Siz Yazın


    United States of America